• 1403/09/25 - 18:06
  • - تعداد بازدید: 126
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توسعه اقتصاد کشاورزی ضروری است

 
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی، توجه به اقتصاد کشاورزی را ضروری دانست و گفت: مدیریت درست منابع سبب رفع چالش‌ها و توسعه اقتصاد کشاورزی کشور می‌شود. 
 
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، شاهپور علایی‌مقدم در مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش میانگین بارش‌ها کشاورزی در کشور سخت و پیچیده است که مدیریت درست منابع سبب کاهش ریسک در این بخش می‌شود‌.
وی نیاز روزافزون به غذا و تغییرات اقلیمی و اکولوژیکی را باعث تبدیل کشاورزی کشور به کشاورزی مقاومتی دانست و افزود: براساس اعلام فائو ۴۴ مخاطره بخش کشاورزی را تهدید می‌کند که طبق آمار مدیریت بحران، ۳۵ مخاطره در کشور ایران وجود دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که پیش از انقلاب حدود ۳۷ تا ۴۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می‌شد که در حال حاضر این میزان به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است، تصریح کرد: با این حال سرانه تولید در کشور نسبت به میانگین جهانی پایین‌تر و به ازای هر نفر یک و نیم تن است.
وی بر مدیریت مصرف آب در تولید محصولات کشاورزی کشور تاکید کرد و گفت: در حالی که در دنیا به ازای هر مترمکعب آب ۲ و نیم کیلوگرم محصول تولید می‌شود، در کشور ما این میزان ۹۰۰ گرم است.
علایی‌مقدم صیانت از زمین‌های کشاورزی برای جلوگیری از بیابان‌زایی و فرونشست زمین؛ جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی که باعث اختلال در عملیات کاشت، داشت و برداشت و کاهش ضریب مکانیزاسیون در کشاورزی است، و توجه به اقتصاد کشاورزی را ضروری دانست.
وی بر توجه به اقتصاد روستا تاکید و تصریح کرد: قبل از انقلاب ترکیب جمعیتی ۶۷ درصد روستایی و ۳۳ درصد شهری بود در حال حاضر ۸۰ درصد شهری و ۲۰ درصد روستایی است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی بر مدیریت صحیح همراه با همدلی و هم‌افزایی برای استفاده از ظرفیت‌ها برای خدمات‌رسانی مفید به بخش کشاورزی کشور تاکید کرد.
وی اظهار داشت: اگر امروز از اقتدار صحبت می‌کنیم یکی از دلایل این است که در تولید گندم نان به خودکفایی رسیدیم که یکی از پایگاه‌های اصلی آن خوزستان است.
 
نماینده شادگان در مجلس نیز در این مراسم بر مدیریت صحیح و بکارگیری همه ظرفیت‌ها برای رفع مشکل بیکاری تاکید کرد و گفت: کشاورزی به عنوان یک اشتغال پایدار می‌تواند برای رفع مشکل بیکاری نقش‌آفرین باشد. 
هاشم خنفری تصریح کرد: رسالت اول کشاورزی، آموزش و ترویج و بهینه‌سازی است باید با سازوکارها مناسب و هزینه و کار هدفمند باشد، تا منجر به افزایش تولید شود.
وی اضافه کرد: عملیات کشاورزی بخصوص کاشت درخت مثمر بومی به کاهش ریزگردها کمک شایانی خواهد کرد.
 
سرپرست جدید سازمان جهاد کشاورزی استان نیز اظهار داشت: ۱۴ درصد محصولات کشاورزی کشور در استان خوزستان تولید می‌شود و در تولید محصولات مهم و استراتژیک رتبه اول را داراست.
جواد سلطانی کاظمی اضافه کرد: در کیک اقتصاد، بدون لحاظ نفت استان خوزستان ۱۱ تا ۱۲ درصد تولید ناخالص را برعهده دارد و با در نظر گرفتن صنایع ۲۵ درصد اشتغال استان مختص بخش کشاورزی است.
وی با بیان این که باید سهمیه کشت بیشتری به استان اختصاص یابد ادامه داد: ضریب خوداتکایی طبق برنامه هفتم توسعه باید به ۹۰ درصد برسد.
سلطانی کاظمی اضافه کرد: برای توسعه کشاورزی باید به الگوی کشت، افزایش بهره‌وری، تکمیل زنجیره‌های ارزش و … توجه شود.
وی افزود: ما با خصوصی‌ترین بخش اقتصادی روبرو هستیم زیرا قسمت اعظم کار به کشاورزان برمی‌گردد بنابراین باید به اقتصاد کشاورزی توجه ویژه‌ای داشته باشیم.
 
گفتنی است؛ در این مراسم که فاطمه خمسه مدیرکل امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی نیز حضور داشت، جواد سلطانی کاظمی به عنوان‌ سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان معرفی و از زحمات مجید نبی پور رئیس سابق این سازمان قدردانی شد.
  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 190057
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید